20 jaar ervaring
Voorzien alles van reclame
Hoog kwaliteit materiaal

Gevelreclame

Bij het maken van opvallende gevelreclame letten we bij Signwrap op meer dan de letters. Het gehele design, de kleurcombinaties en het lettertype zijn allemaal voorbeelden van aandachtspunten die onze professionals meenemen in het ontwerp van gevelreclame voor jouw bedrijf. We geven je een indruk van het proces bij Signwrap wanneer je op zoek bent naar de juiste letters voor gevelreclame.

Wat is gevelreclame en gevelbeleterring?

Gevelreclame is een verzamelnaam voor alle soorten reclame die zichtbaar zijn op de gevel van een pand. Dit kan gevelreclame zijn die rechtstreeks tegen een gevel wordt aangebracht maar ook een reclamebord voor buiten aan jouw gevel, raamstickers, uithangborden, lichtbakken en spandoeken. Je kunt bijvoorbeeld jouw logo en/of bedrijfsnaam door middel van raambestickering direct tegen een gevel aan laten bevestigen. Een andere veelgekozen vorm van gevelbelettering zijn freesletters of doosletters van harde kunststof die tegen een gevel gemonteerd worden. Gevelreclame verhoogt de zichtbaarheid van jouw bedrijf en het is een relatief goedkope manier van reclame maken.

Waarom reclame op de gevel een goed idee is

Reclame maken op de gevel is een relatief voordelige manier van promoten. Het is een eenmalige uitgave die jarenlang mooi op de gevel blijft staan. Gevelreclame van Signwrap is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en de belettering behoudt zijn kleur uitstekend. Daarnaast is gevelreclame altijd zichtbaar en daardoor een uitstekende manier om je bedrijfsnaam snel bij veel mensen onder de aandacht te brengen. Tot slot creëer je met reclameletters op je gevel professionaliteit. Met reclame voor op de gevel zijn er namelijk oneindig veel mogelijkheden. Zo krijg je altijd de belettering, het logo of de afbeelding die volledig aansluit op de huisstijl. Kort samengevat:

 • – Eenmalige uitgave
 • – Oneindige mogelijkheden
 • – Goedkoop t.o.v. andere soorten reclame
 • – Reclame blijft jarenlang zitten en is weersbestendig
 • – Reclame sluit 100% aan op jouw huisstijl
 • – Professionele look voor jouw bedrijf

Gevelbeleterring

Het maken van gevelbelettering, dat is een vak apart. Laat dit daarom doen door de professionals van Signwrap; zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit voor de meest voordelige prijs. Bij Signwrap maken gevelbelettering in jouw eigen huisstijl en in full-colour. We maken graag een ontwerp naar aanleiding van jouw logo, huisstijl en eigen ideeën.

Onze dienstverlening: gevelbelettering en meer!

De gevelbelettering van jouw pand is een groot onderdeel van de presentatie van je bedrijf naar potentiële klanten. Om jouw naam nog beter bekend te maken, zorg je ook voor belettering van het aanbrengen van jouw logo op bedrijfsauto’s. Wil je ook extra opvallen en genieten van de beste reclame voor je bedrijf? Signwrap zorgt graag voor gevelbelettering, het aanbrengen van gepersonaliseerd raamfolie en het professioneel wrappen van auto’s.

Controleer of je een vergunning nodig hebt voor gevelreclame

Voordat je gebruik maakt van reclame om de gevel mee te decoreren, raadt Signwrap aan om bij de gemeente te controleren of je hier een omgevingsvergunning voor gevelreclame nodig hebt. Zo ja, dan kijken we samen hoe we de reclame op een zo goed mogelijke manier, binnen de gestelde normen en vereisten, op de gevel kunnen weergeven.

Tips voor opvallende letters bij het maken van gevelreclame

Wanneer je bij Signwrap binnenkomt bespreek je met een van onze professionals wat je verwachtingen zijn. Op basis daarvan wordt een advies opgesteld dat na jouw goedkeuring in productie wordt genomen. Om je alvast een basis mee te geven bieden we een aantal tips waarmee de letters van je gevelreclame beter opvallen:

 • – Kies voor uitgesproken kleuren. Maar liefst 80% van merkherkenning gebeurt namelijk aan de hand van de kleuren die gebruikt worden. Bij Signwrap is het mogelijk om gevelreclame in full-colour te laten maken.
 • – Match de letters van de gevelreclame aan de gevel van het pand. Zorg ervoor dat de belettering past bij de stijl van het pand. Met de juiste grootte zorgen we ervoor dat de letters goed leesbaar zijn op afstand.
 • – Zorg voor voldoende contrast in je huisstijl. Door contrasterende kleurcombinaties vallen de letters beter op en blijven beter in het geheugen hangen.
 • – De kwaliteit van de belettering. Een UV- en waterbestendige belettering brengt weliswaar hogere kosten met zich mee maar gaat wel veel langer mee.

Verschillende soorten reclameletters

Het lettertype wat jij kiest voor jouw bedrijf of merk heeft in grote mate invloed op hoe (potentiële) klanten jouw merk zien. De stijl van belettering en of je wel of niet voor verlichting kiest, heeft grote invloed op zowel de zichtbaarheid als de herkenbaarheid van jouw bedrijf. Wij raden altijd aan om de reclameletters die je kiest aan te laten sluiten op jouw huisstijl, zodat je een uniforme uitstraling voor klanten krijgt. In een persoonlijk gesprek bespreken we graag de mogelijkheden voor jouw gevelreclame.

Interesse? Neem dan gelijk contact met ons op!

Wat is het verschil tussen freesletters en doosletters?

Freesletters en doosletters lijken in veel opzichten op elkaar, maar er zijn wel een paar belangrijke verschillen. Freesletters worden, zoals de naam al doet vermoeden, met een frees gemaakt. Hierdoor kunnen de letters extra smal gemaakt worden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je jouw logo op een gevel wilt laten bevestigen. Freesletters kunnen in kunststof, aluminium RVS en metaal gemaakt en je kunt hier verlichting aan toevoegen. Je kunt freesletters direct tegen de gevel plaatsen, of met afstandhouders, waardoor je een 3D-effect krijgt.

Doosletters zijn ook een vorm van lichtreclame. Een doosletter bestaat uit een doos en een deksel en iedere letter wordt apart bevestigd. De letters zijn driedimensionaal en kunnen ook verlicht worden.Doosletters worden gemaakt van aluminium of kunststof en kunnen in ieder gewenst lettertpype en RAL-kleur gemaakt worden.

1
2
3
gefreesd logo1

Reclameletters en verlichting: welke soorten verlichting zijn er voor gevelreclame?

 • Voor doosletters kun je kiezen uit zogenaame ‘front lit’- en ‘back lit’-verlichting.  In de doosletters wordt ledverlichting aangebracht en jij kunt zelf kiezen hoe je de verlichting van jouw logo wilt hebben. Frontlitverlichting is directe verlichting, omdat het licht door de doosletter heen schijnt. Bij frontlitverlichting schijnt het licht naar voren toe. Backlitverlichting is indirecte verlichting die naar achteren schijnt. Het licht wordt weerkaatst door de muur waartegen de letters bevestigd zijn, waardoor er een gloed om de letters heen komt.

Gevelreclame: wat zijn de kosten?

Wil jij ook mooie reclame op de buitengevel van jouw bedrijf? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten voor gevelreclame. Gevelreclame verschilt in prijs, afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Wil je alleen raambestickering voor jouw kantoorpand? Of wil je gevelreclame voor jouw winkel of restaurant met gefreesde kunststof belettering? Wil je alleen gevelbelettering of ook een verlicht logo en een uithangbord? Dit zijn allemaal factoren die de prijs beïnvloeden. Wat voor reclame jij ook tegen of aan de gevel wilt plaatsen, Signwrap regelt het voor je!

Maak vandaag nog een afspraak om de opties te bespreken

Door vandaag nog een afspraak te maken met een expert van Signwrap, zet je de eerste stap naar kwalitatieve gevelreclame met mooie, duidelijke letters in je eigen huisstijl. Voordat we reclame op je gevel aan kunnen brengen gaan we eerst samen kijken naar de mogelijkheden. Je hebt zelf altijd de hand in het uiteindelijke ontwerp. Pas na jouw goedkeuring wordt er gestart met het maken van de belettering of het logo. 

We laten voorbeelden zien van gerealiseerde projecten zodat je een goede indruk krijgt van de mogelijkheden bij Signwrap. Plan een afspraak in als je meer wilt weten over professionele reclame op de gevel van jouw bedrijfspand.

© Copyright - Signwrap.nl | kvk 50498444 - SEO door WeTalkSEO